Hírek, Események

A DIÉTÁS MENTALITÁS

Body Building Bolt
2015.11.30 15:00
A DIÉTÁS MENTALITÁS

10 dolog, amit nem kellene csinálnod, mikor izmot próbálsz felszedni, és zsírt leadni.

Egy diétázó testépítőnek az izomzat vagy gyarapítása úgy hogy közben zsírt is veszítsen, csak mentális hozzáállás kérdése. Mutatjuk, hogy miket ne csinálj!

1. NE LEGYÉL TÜRELMETLEN
A testednek legalább három hétre van szüksége, hogy alkalmazkodjon a módosult étkezési szokásokhoz, szóval légy türelmes! Ne számíts azonnali változásokra. Ha magas szénhidrát, közepes fehérje, alacsony zsír és csökkentett kalóriatartalmú diétát végzel, akkor ne nagyon számíts látható eredményre a 21. nap előtt.

2. NE VESZÍTSD EL A KALÓRIÁK KÖVETÉSÉT
Számolj mindent, amit megeszel. Ne csak a kalóriákat, hanem a szénhidrátot, fehérjét és zsírt is grammra pontosan. Használj megbízható és részletes kalóriatáblázatokat.

3. NE EGYÉL VÉLETLENÜL
Bármi is legyen a célod, mindig maradj következetes. Az össze-vissza étkezést ki kell irtani a szokások közül. Abban az esetben ha hardgainer vagy, esetleg nehezen szálkásodsz, a napi öt étkezés a legideálisabb. Ez stabilizálja az emésztést, miközben megakadályozza a zsrok elraktározását.

4. NE LEGYÉL MÉRLEG FÜGGŐ
Ne függj a mérlegtől, és ne ehhez finom hangold a diétádat. Ehelyett inkább fotókkal, és éles látással próbáld meg időközönként ellenőrizni a változásokat.

5. NE EDD TÚL MAGAD
A tömegnövelést folytató testépítők rengetegszer túleszik magukat, mely túl sok kalória beviteléhez vezet, mely zsírrá alakul. Ugyanezt teszik a szénhidrátokkal is, várva hogy plusz energiát kapnak majd az edzéshez. Eleget egyél, és ne többet!

6. NE LEGYÉL KÖVETŐ
Nincsen semmi rossz abban ha nagy testépítők példájára építkezel, azonban az ő programjaikat és diétáikat minden esetben alakítsd a saját adottságaidhoz. Jay Cutler diétája nagyrészt hasonlíthat Dexter Jacksonéhoz, azonban semmiképpen sem ugyanolyan.

7. A TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐK NEM MÁGIKUS ESZKÖZÖK
Néha a testépítők abba a hibába esnek, hogy túlzottan a táplálék-kiegészítőkre bízzák magukat, ahelyett hogy a megfelelő szénhidrát és fehérje arányt tartva étkeznének, vagy éppen a kalóriákat csökkentve járulnának hozzá a zsírégetéshez. Ne feledd, hogy ezt az odafigyelést és precizitást nem helyettesítik a táplálékkiegészítők.

8. NE LEGYÉL EGY ÉTEL RABJA
Változtasd a diétádat. Túlságosan könnyen ki fogsz égni ha nap mint nap ugyanazt a csirkét vagy tonhalat eszed mindennemű változtatás nélkül.

9. SZABADÍTSD MEG MAGAD A ZSÍRMENTES RABSÁGBÓL
A zsírok teljes száműzése az étrendedből, és a teljesen zsírmentes termékek, mint pl. a csirkemell, hal, stb. fogyasztása az izmok növekedésének megállásához és a zsírok elégetésének gátolásához vezethet. Sokkal jobb döntés egy esszenciális zsírokban gazdag étrend alkalmazása.

10. KERÜLD A HIRTELEN, NAGY VÁLTOZTATÁSOKAT
Ha hozzáadni vagy elvonni szeretnél kalóriát a szervezetedtől, csináld azt fokozatosan, időt adva a szervezetednek az alkalmazáshoz.TEAM BLADE SPORT


Forrás: flexonline.com