Hírek, Események

CSÍPŐS CSIRKEFALAT

Body Building Bolt
2017.08.12 12:41
CSÍPŐS CSIRKEFALAT

Ez az ínyenc finomság sokak kedvence lehet a tavasz beköszöntével, és a strandszezon közeledtével. Bátran fogyasztható diéta alatt is.

Az ünnepek elmúltával, végre túl vagyunk a kötelező ünnepi habzsolásokon is. Sokaknak az ünnep, és a téli időszak plusz kilókat eredményezett. Szerencsére még nem késő elkezdened egy precíz diétát, és egy jó edzéstervet, hogy formába lendülj a nyárra.
Mutatunk egy rendkívül finom receptet, mely teljesen diétás, egészséges, és könnyen elkészíthető.

HOZZÁVALÓK (4 személyre)

600 g csirkemell filé

bors
30 ml olaj
1 fej vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika
2 db chili paprika
400 g darabolt paradicsom-konzerv
1 ek. xilit
1 csokor petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

1. lépés
A megmosott, szárazra törölt csirkemellet vágjuk fel szeletekre, kissé klopfoljuk ki azokat, és sózzuk, borsozzuk meg őket. Egy mélyebb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a hússzeletek mindkét oldalát. Azután szedjük át mindet tűzálló tálba.

2. lépés
Közepes lángon pirítsuk a serpenyőben visszamaradt zsiradékon a meghámozott, felaprított hagymát a kimagozott, felcsíkozott kaliforniai paprikával együtt kb. 2 percig. Azután adjuk hozzá a kimagozott, vékony csíkokra vágott chiliket, a darabolt paradicsomot a levével együtt, továbbá a xilitet, és főzzük további 5 percig.

3. lépés
Végül sózzuk meg a keveréket, és öntsük a hússzeletekre. Szórjuk meg az egészet a finomra vágott petrezselyemmel, és süssük a 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig.


TEAM BLADE SPORT