Hírek, Események

ZABPELYHES CSIRKEFASÍRT

Body Building Bolt
2015.12.09 15:00
ZABPELYHES CSIRKEFASÍRT

Sokaknak vetheti vissza a fejlődését, hogy nehezen tudják megoldani a megfelelő szénhidrát/fehérje bevitelt a munka, vagy épp az állandó rohanás mellett. Nekik (is) ajánljuk ezt a könnyen hordozható, és akár hidegen is fogyasztható ételt.

Hozzávalók
6 dkg zabpehely
2 dl víz
ételízesítő ízlés szerint
30 dkg darált csirkemell filé
1 db tojás
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tv paprika
1 ek. őrölt fűszerpaprika
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek. kókuszolaj

Elkészítés
A vizet felforraljuk, vegetával ízesítjük, majd beletesszük a zabpelyhet. Hűlni tesszük, míg a zöldségeket előkészítjük.
A hagymát és a paprikát nagyon finomra aprítjuk, a fokhagymát lereszeljük. A petrezselymet szintén finomra aprítjuk.
Egy tálba tesszük a húst, a tojást, a fűszereket, a hagymát és a paprikát. Ha a zabpehely meghűlt, azt is a tálba tesszük.
Alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat, ha túlságosan lágynak érezzük, rakhatunk hozzá fél evőkanál (száraz) zabpelyhet.
Egy jénait kevés kókuszolajjal kikenünk, beletesszük a húsos keveréket, elegyengetjük, majd a tetejét is megkenjük egy gondolatnyi olajjal.
A jénait lefedjük alufóliával, és sütőben sütjük kb. 30 percig, 200 fokon.
A fóliát levesszük, és további 30 percig sütjük, míg a teteje szép piros lesz.


TEAM BLADE SPORT