Hírek, Események

5 KÜLÖNLEGES KARDIÓ

Body Building Bolt
2017.08.05 12:41
5 KÜLÖNLEGES KARDIÓ

Kardiózni nem jó móka, kivéve ha úgy végzed, hogy szinte észre sem veszed. Itt van öt módja annak, hogy szenvedés nélkül túless a kardió edzéseden.

Az egyik legkevésbé kedvelt szó a fitnesz világában a kardió. Ezt a szót szimplán úgy definiáljuk, hogy bármilyen gyakorlat, ami időlegesen megemeli a pulzusszámot. De a legtöbbeknek egyet jelent a rabszolgamunkával, az unalommal, és néhány nemkívánatos masinával. A kardió az, amit leginkább kötelező jelleggel végzünk, és alig várjuk a végét, nem pedig élvezzük. De nem feltétlenül kell ennek így lennie! A kardió edzés történhet véletlenszerűen is, néhány meglepő és élvezetes módon.

Szerencsére mint ahogy azt már korábban sejtettük, néhány tanulmány be is bizonyította hogy a kardió edzésnek nem feltétlenül kell egy minimum 20 perces monoton ritmusú edzésmunkának lennie ahhoz hogy hatékony legyen. Ugyanilyen hatást érhetünk el 1-2 perces robbanékony, egy órán át tartó ismétlődő feladatokkal. Tehát ha a kardiózás nem tartozik a kedvenc edzéseid közé, akkor az alábbi öt módszer közül nyugodtan szemezgethetsz.

1. ÉLJ ÚGY MINT EGY EURÓPAI

Ha az Egyesült Államokat összehasonlítjuk Európával, akkor egyből szembeötlik a különbség, hogy az európai emberek mennyivel többet használják a testüket. Sokkal gyakrabban ingáznak gyalog, vagy kerékpárral. Ez megmutatkozik abban is, hogy az elhízottak száma az USA-ban sokkal magasabb mint az európai nagyvárosokban.

Mindemellett az étkezés tekintetében is komoly különbségeket vehetünk észre. Európában sokkal inkább étkeznek az emberek tudatosan, esznek teljes kiőrlésű termékeket, házi készítésű ételeket, míg ezzel szemben az amerikaiak hajlamosak a gyorséttermek, és egészségtelen bolti ételek fogyasztására.

2. VÁLASSZ AKTÍV, VAGY ÖNKÉNTES MUNKÁT

Az irodai munka szó szerint végez veled, hiszen a konstans ücsörgés egyenlő a fokozott halandósággal. A kardió nem csak valami amit végezned kellene, hanem egy tevékenység, ami a hosszú és egészséges élethez segít hozzá. Egy biztos módja van annak hogy ez az életed része legyen, mégpedig ha valamilyen aktív fizikai, vagy kiegészítő jellegű önkéntes munkát végezz. Nem szükséges hogy kőműves munkát végezz, hiszen a pincérek, fodrászok, és fitnesz terén dolgozók is állóképességi munkát végeznek.
Mivel sokan nem a fizikai munkából élnek meg, ezért nekik egy kiváló alternatíva lehet ha a munka mellett alkalmanként valamilyen önkéntes feladatot látnak el ami hosszabb ácsorgást vagy menetelést követel meg,. Ezen felül egy remek napindító és záró akkord lehet ha járművek helyett gyalog, vagy kerékpárral megyünk be a munkába.

3. KÜZDŐSPORTOK

A küzdősportok űzése nem csak egy jó lehetőség hogy páratlan technikákra és ügyességre tegyél szert, hanem egy pokolian kemény edzés is egyben. Bárki aki próbálta már a bokszolást elmondhatja, hogy egy menet után úgy érezheted magadat mint máskor egy óra edzéssel. A küzdősportok hatására azonban nem csak hogy edzettebb leszel, de jobban megismered önmagadat, és megtanulsz szembenézni a félelemmel. Ez tehát egy szintén kiváló módja a szükséges kardió edzés kiváltásának.

4. KERTIMUNKA

Sokan mondják hogy nem tudod mi az a kemény edzés vagy munka, amíg nem aprítottál fát egy órán át, lapátoltál havat a kertben, ültettél növényeket, vagy építettél valamit a házad mellé. A vidéki életmóddal járó kerti munkák nem csak kardiót biztosítanak számodra, hanem ráadásképp egy fantasztikus életérzést is nyújtanak.

5. TRÜKKÖZZ!

Ha a 30 perces monoton ellipszisezés vagy futás nem szimpatikus számodra, próbálj ki néhány trükkös intervallum edzést. A következő súlyzós edzésed során minden befejezett sorozat után nyomj le egy intenzív anaerob mozgást: ugrálókötelezz, evezz, vagy sprintelj egyet. Egy 15 sorozatos súlyzózást ha kiegészítesz 15 sprinttel, már el is végezted a szükséges kardió edzést anélkül hogy unalmas 30 perces aerob gyakorlatokkal töltötted volna az edzésed végét.


TEAM BLADE SPORT