Hírek, Események

LEGYEN ERŐS IMMUNRENDSZERED!

Body Building Bolt
2017.08.02 12:41
LEGYEN ERŐS IMMUNRENDSZERED!

A megfelelő táplálékok és táplálékkiegészítők kombinációja, az elegendő pihenés mellett, segíthet a betegségek leküzdésében. A betegségek elkerülésének és az erős immunrendszernek köszönhetően pedig fenntarthatod a kemény edzéseket még egy influenzás időszakban is.

Az intenzív, magas fokú edzésterhelés hatására nő a felső légúti megbetegedések kialakulásának kockázata. Legtöbbször ezt vírusos fertőzés váltja ki, ugyanis egy fiatal szervezetre egy egyszerű megfázás nincs ilyen hatással. Mindenesetre egy sportolónak egy ilyen betegség egyet jelent a csökkent teljesítmény leadással, kihagyott edzésekkel, és gyakran a versenyektől való visszalépéssel.
Mutatunk cikkünkben három tápanyagot, melyek bizonyítottan az edzőteremben tartanak, és segítenek elkerülni az ágyat.

QUERCETIN

A quercetin egy növény pigment flavonoid. Antioxidásként is funkcionál, eltávolítva szervezetünkből a káros szabadgyököket. A quercetin sok zöldségben és gyümölcsben is megtalálható. Elsődleges forrásai a citrusfélék gyümölcsei, az alma, a hagyma, a tea, és a petrezselyem.
A quercetin megakadályozhatja a hisztamin, valamint az egyéb allergiát, illetve gyulladást okozó anyagok termelődését. Kutatások bizoyították továbbá, hogy rendkívül hatékony a szívinfaktus kockázatának csökkentésében, a magas koleszterinszint elleni küzdelemben, a szemproblémák kezelésében, illetve a daganatos megbetegedések ellen folytatott harcban is.
A napi adagja 1000mb, két részre osztva. 500mg-ot érdemes ébredés után bevenni, 500mg-ot pedig késő délután.

PROBIOTIKUMOK

Ezek nem mésok, mint élő mikroorganizmusok, amik mértékkel fogyasztva képesek egészségjavító hatások kifejtésére. A probiotikumok olyan táplálékkiegészítők, melyek az emberi szervezet szempontjából jótékony baktériumokat tartalmaznak.[1] Leggyakrabban tejsavbaktériumokat használnak.
A probiotikus baktériumkultúrák a természetes bélflóra helyreállítását segítik. A bélflóra helyreállítása különösen fontos feladat az immunrendszer megfelelő működése miatt, ugyanis az immunrendszer kb. 70 %-a a bélben található. Számos kutatás bizonyította, hogy a probiotikumok az említett ok miatt pozitívan befolyásolják az immunrendszert, így képesek csökkenteni a légúti fertőzések gyakoriságát, illetve az allergia és ekcéma kialakulását.
Javasolt az olyan probiotikumok fogyasztása amelyek bifidobacterium-ot, vagy lactobacillus-t tartalmaznak, egy napi adagjukban 10 milliárd élőflórával.

D3 VITAMIN

A D3-vitamin egy lipofil vitamin, azaz zsírban oldódó. Éppen ezért a tökéletes bevitele a bőrünkön keresztül történhet. Ezt vagy napozással, vagy D3-vitamin krém alkalmazásával tehetjük meg, esetleg D-vitamin táplálékkiegszítő formájában.
Biológiai hatásukat tekintve legaktívabb a D3-vitamin, amely a bőrben az ultraibolya sugárzás hatására keletkezik, előanyagából, a 7-dehidrokoleszterinből. Ez előbb a májban, majd a vesében alakul tovább, az aktív 1,25-dihidroxi-D-vitaminná (kalcitriollá).
Sok híreszteléssel ellentétben, a D-vitamin nem csupán a csontjainkat érinti (A D-vitamin elősegíti a kalcium és foszfor felszívódását a bélcsatornából, és közvetlenül befolyásolja a csontképződést), sok más funkciója is van az emberi szervezetben.

Egyensúlyban tartja a szervezet kálcium szintjét
Segíti a sejt differenciálódást
Erőteljes immun rendszer modulátor (felerősíti a szervezet természetes védekező képességét)
Szerepe van az inzulin kiválasztásban
Csökkenti a magas vérnyomás rizikóját
Segít megelőzni a csontritkulást
Szerepet játszik bizonyos rák fajták elleni harcban
Antidepresszáns
Csökkenti az autoimmun betegségek kialakulásának rizikóját
Csökkenti az ekcéma és pikkelysömör kialakulásának esélyét

A D-vitamin ajánlott napi dózisa 400 IU-ban van meghatározva (nemzetközi egység). Ez a mennyiségű D-vitamin az abszolút minimum, amire a testnek szüksége van ahhoz, hogy elkerülje a katasztrofális egészségügyi problémákat.


TEAM BLADE SPORT