Hírek, Események

ÉRVEK A CROSSFIT MELLETT

Body Building Bolt
2015.12.18 15:00
ÉRVEK A CROSSFIT MELLETT

Mutatunk 10 érvet, ami miatt ki kell próbálnod ezt a sportágat, még ha eddig nem is hittél benne. Dobd fel a monoton konditermi edzéseket egy kis CrossFit-el.

Kérdezd meg bármelyik barátodat aki Crossfitezik, hogy miért kellene neked kipróbálnod, és biztos lehetsz benne, hogy egy órára is rabul ejt majd a mondandójával, miközben számodra ismeretlen betűszavakat köpköd ki arról hogy milyen kemény volt a mai WOD-ja, elmondja hogy milyen nehéz az Elizabeth, vagy hogy miért kell több időt szánnia Fran-re…

Viccet félretéve, ha elkezdesz beszélgetni egy crossfitterrel, talán még jobban összezavarodsz a sok információtól, és még kevésbé fogod magad jártasnak érezni a témában. Azonban most felejts el mindent amit eddig hallottál, és figyeld ezt a 10 érvet, amik miatt ki kell próbálnod ezt a sportágat.

1.SZÓRAKOZÁS
Ha hiszed ha nem, tényleg szórakoztató. Sokan úgy tartják, hogy a CrossFit a felnőttek vakációja. Ki ne akarna napi szinten vakációzni?

2.KÖZÖSSÉG
Amellett hogy jó kikapcsolódás már maga az edzés is, rengeteg vicces, szenvedélyes, és érdekes emberrel fogsz találkozni. A közös szombati edzés utáni programok szinte általánosnak mondhatóak ilyen körökben, ahol aztán megtervezitek a következő csapatversenyt, sítúrát, vagy közös grillezést. Ezekkel az emberekkel nem csak egy helyen fogsz izzadni, hanem új barátságokat is fogsz kötni.

3.EREDMÉNYEK
A Crossfit a mérhető fejlődésről is szól. A legtöbb crossfitter folyamatosan vezeti az eredményeit akár hagyományos papír alapon, akár okostelefonos applikációkban, így mérve folyamatosan a fejlődést.

4.LEPD MEG MAGAD
Nagyon sok eredmény abból fakad, hogy meglepetést okozol saját magadnak. Nem csak arról van szó, hogy meg tudsz csinálni valamit amit korábban nem voltál képes, hanem hogy a hónapokon át gyakorolt és tökéletesített mozdulat végre a helyére kerül. Miután több héten keresztül gyakorlod hogy a válladat rendesen fel tudd rántani, a csípődet ki tudd lazítani, vagy a könyöködet magasra tudd húzni, egy nap majd képes leszel kivitelezni a tökéletes szakítást, súlyfelvételt, húzódzkodást, vagy elemelést, és csodásan fogod érezni magadat.

5.ÉLETMÓD VÁLTÁS
Ha ezekkel az energikus emberekkel veszed körül magad, nem lehet elkerülni hogy néhány új szokás kerüljön az életedbe. Mire észbe kapnál, a csomagolt műkajákat természetes, teljes ételek fogják felváltani. A hétvégéid a fiad focimeccsén való rézvétel fogja kitölteni, és egy kis idő a teremben, amikor is a teljes mozgástartományban dolgozol minden egyes ízületeddel, és megismerkedsz a mobilitás nappal. Arról már nem is beszélve, hogy mindemellett találkozol az új barátaiddal egy fagyira, italra, vagy ebédre.

6.OLCSÓBB MINT A TERÁPIA
Volt valaha rossz napod? Mikor megbántva, frusztráltan, vagy dühösen érezted magad. Ezekben a pillanatokban valószínűleg piálni, sírni vagy beszélni akartál valakivel… vagy a terem felé venni az irányt, és mindent a gumipadlón hagyni. Rossz hangulatban lejönni a terembe nem a legideálisabb, de mindnyájunkkal megtörténik. Semmi sem segít jobban a problémáid leküzdésében mint egy kis magányos idő a súlyzóval, majd egy közös ’metcon’ edzés a barátokkal.

7.MEGNÖVEKEDETT ENERGIASZINT
Mind tudjuk, hogy az edzés bármilyen formája energiát ad. Na most képzeld el ezt az edzés adta energiát, mikor kombinálod a meglepetésekkel, a látható eredményekkel, és az új barátokkal. Ez olyan mint egy tripla löket endorfin, azaz boldogsághormon.

8.A TE EDZŐD
Igen a tiéd. A Crossfit edzéseket egy hozzáértő edző vezeti, aki segít elsajátítani neked a helyes mozgásformát, kijavítja a hibáidat, ösztönöz, fenntartja a sztenderdeket, és alkalmanként elveszi az ismétlésedet ha helytelenül hajtottad végre. Az edződ inspiráció, tanácsadó, haver, táplálkozási tanácsadó, és szurkoló lesz egy személyben. Még ha úgy adódik hogy másik terembe is kell járnod edzeni, a régi edződet mindig az ’Én edzőm’ kategóriába kell sorolnod!

9.DOLGOZZ TÖBBET, SZENVEDJ KEVESEBBET
Ki ne szeretne kevesebb szívást az életében? Ezáltal a sport által képes leszel sokkal nyugodtabban végezni a napi teendőidet, összedobni egy finom és jó minőségű ételt gondolkodás nélkül, és valószínűleg megtalálod az élet egy kalandokkal teli oldalát, ami új dolgok kipróbálásához vezet.

10.JOBBAN NÉZEL KI RUHA NÉLKÜL
Végül tényleg ez az amiről igazán szól a CrossFit?


TEAM BLADE SPORT