Hozzávalók:
4 dl tej
6 teáskanál zselatin
25 dkg félzsíros túró
10 dkg vaj
15 dkg eritritol
4 teáskanál vanília aroma
Fél narancs (vagy kb. 10 dkg málna)
Elkészítés
Főzzük fel a tejet a zselatinnal, majd hagyjuk kissé lehűlni. Ezalatt villával törjük össze a túrót, majd adjuk hozzá a vajat, az eritritolt és a vanília aromát, majd jól dolgozzuk őket össze. Keverjük hozzá a tejes zselatint is.
Béleljük ki az őzgerincformát folpackkal úgy, hogy egy kicsit lógjon ki az oldalakon. Öntsük a formába a túrós masszát, majd szórjuk bele az apró kockákra vágott narancsot. A gyümölcsdarabokat kissé nyomkodjuk bele a masszába, hogy a túrókrémben mindenhol legyenek narancskockák. Így lesznek a szeletek szép mutatósak.
Hajtsuk rá a lelógó folpackot, majd tegyük hűtőbe kb. 2 órára, hogy jól megdermedjen. Miután megdermedt, borítsuk ki az édességet egy nagyobb tálra vagy tálcára, és szeleteljük fel.
TEAM BLADE SPORT