Hírek, Események

A ZSÍR ELLENI KÜZDELEM FOKOZÁSA

Body Building Bolt
2017.07.15 12:41
A ZSÍR ELLENI KÜZDELEM FOKOZÁSA

Mutatunk öt módot, hogy egy magasabb szintre emeld az anyagcseréd, és szálkásabb legyél mint valaha.

1. FOKOZATOS NÖVEKEDÉS

Mikor szálkásítani próbálnak, a legtöbben kisebb súllyal, nagyobb ismétlésszámmal, és rövidebb pihenőkkel edzenek. Azonban a kulcsa a dolognak, a fokozatosan nagyobb súllyal végzett 6-8 ismétlés, és a sorozatok között tartott 30-60mp pihenő, mely felgyorsítja az edzés utáni anyagcserét. A rövidebb pihenőidők az edzés során elégetett kalóriák számát is növelik, ami egy rendkívül hasznos tényező szálkásítás során.  A lényeg, hogy tartsd magad a lehető legnagyobb súlyt amivel dolgozni tudsz 6-8 ismétléssel, hiszen a kis súly kis izmokhoz vezet.

2. VÁLTS HIIT-RE

Ez a viszonylag új edzésforma egyre nagyobb teret hódít, ami nem meglepő, hiszen hatékonysága elképesztő. A magas intenzitású intervallum edzések során a szervezet edzés utáni oxigén felhasználása az egekbe szökik, mely egyet jelent a fokozott kalória felhasználással. Szintén hatalmas előnye ezeknek az intervallumos edzéseknek, hogy már egy 15 perces blokkal elégethetünk annyi zsírt, mint normál esetben 20 perc alatt. Ez heti több edzésnél jelentős időnek számít. A HIIT edzések során az ideális munka-pihenés arány az 1:2, azaz 30mp sprintet egy 60mp-es magasabb intenzitású séta vagy kocogás követ.

3. KOFFEINRE FEL!

A piacon fellelhető táplálékkiegészítők közül nem egyszerű eldönteni, hogy melyik lesz a legmegfelelőbb számunkra a zsírégetés maximalizálásához. Habár mindnek megvan a maga előnye, amitől mindenképp nagy segítségre számíthatsz, az a koffein. Ez a hatóanyag ugyanis csökkenti a fáradtságérzetet, segíti a koncentrációt, valamint az erőkifejtésben is ad egy löketet. Ezeknek a kombinációja pedig nagyobb súlyokhoz, és nagyobb ismétlésszámokhoz vezet, ami egyenlő a nagyobb izmokkal hosszútávon. Azt pedig már régóta tudjuk, hogy minél több izommal rendelkezel, annál több kalóriát égetsz el a nap folyamán.

4. A SZÉNHIDRÁTOK CSÖKKENTÉSE

A szénhidrátok nem az ellenségeid! Szükséged van rájuk hogy izmot építs, és fenntartsd az energiaszintedet. Azonban a szálkás izomtömegért egy kicsit taktikáznod kell. Egy alacsony szénhidráttartalmú diétában is a nap folyamán fokozatosan csökkentened kell a beviteledet. A legtöbb szénhidrátot a délutáni órák előtt vidd be, és az esti órákban már csak akkor fogyaszd, ha ide esik az edzésed, és az edzés utáni étkezésbe építsd be.

5. LEGYEN ÉLETFORMA!

Apró dolgokat hozzáadva az életviteledhez a konditerem mellett, nagy előnyökhöz juttathatod magadat a szálkás testért vívott küzdelemben. Ha teheted az étkezéseid után sétálj egy nagyot, vagy fogyassz cukormentes rágót az éhezés elkerülése érdekében, illetve töltsd meg a munkahelyi fiókodat néhány egészséges snack-el. Amikor a diétád és az edzéseid már kikörvonalazódtak, ezek az apró életmódbeli szokások segíteni fognak hogy megnyerd a zsír elleni küzdelmet.


TEAM BLADE SPORT