Hírek, Események

BETÖLTÉS AZ ERŐÉRT

Body Building Bolt
2016.01.04 15:00
BETÖLTÉS AZ ERŐÉRT

Szeretnéd túlteljesíteni a maximumodat? Akkor emelj nagy súlyt, és tedd fel a listádra ezt a három erőnövelő táplálékkiegészítőt!

KOFFEIN

Talán a koffein az egyik legtöbbet kutatott és vizsgált hatóanyag a világon, ugyanis a legelterjedtebb élénkítőként tartjuk számon. A számtalan vizsgálat eredménye bebizonyította, hogy a koffein képes elősegíteni a zsírvesztést, kitolni a fáradtságérzetet, és tompítani a fájdalmat. Erőnövelő potenciálját figyelembe véve az a hatóanyag, ami szinte instant képes növelni az erőt.
A kutatások kétséget kizáróan megmutatták, hogy a koffeint használó sportolóknál mind a felső, mind pedig az alsó test agy-izom kapcsolata megnövekszik, és gyakorlatilag egy ébresztő üzenetet kap az agy.

Adagolás: Használj 200-400mg-ot egy órával edzés előtt. Ha még nem használtál koffeint, akkor kezdd a legalacsonyabb dózissal, és fokozatosan növeld az adagot ahhoz mérten hogy mennyire tolerálja a szervezeted. Ha remegést, idegességet vagy erős szívdobogást érzel akkor valószínűleg túl sokat vettél be, csökkentened kell az adagon!

KREATIN

A kreatin egy jól ismert izomépítést segítő kiegészítő, mely szintén a legtöbbet tanulmányozott hatóanyagok közé sorolható. Fogyasztása segíti a fehérje beépülését az izmokba, és miután lebomlott foszfokreatin keletkezi, mely nagy segítséget nyújt az energiaszolgáltatásban.
A kutatások kimutatták, hogy a kreatin leső sorban hosszú távon fejt ki érezhető hatást, azaz kb. 4-6 hét után érezhető a jelentős erő-izomnövekedés. Sikerült azonban azt is megállapítani, hogy a kreatin mind az egy ismétléses maximum, mind pedig az ismétlésszámok tekintetében képes 10-15%-os növekedést okozni.

Adagolás: Rengeteg féle kreatinkészítményt találhatsz a piacon, azonban a leginkább vizsgált és bizonyított fajtája a kreatin-monohidrát. Fogyassz 3-5g kreatin-monohidrátot naponta kétszer, edzés napokon pedig 3-szor, és időzíts egyet 30 perccel edzés előtt, egyet pedig közvetlenül edzés után.


BÉTA ALANIN

A béta alanin egy olyan aminosav, mely az izomzat karnozin szintjét képes növelni. Ez azért játszik fontos szerepet, mivel a megnövekedett karnozin szint kiegyenlíti az izomzat pH szintjét (savasságát) az edzések során. A savasság akadályozza az erőkifejtést, így mindenképpen egy hasznos kiegészítő lesz a teljesítmény fokozásához.

Adagolás: Fogyassz 2-3 gramm béta alanint 30 perccel edzés előtt, illetve közvetlenül edzés után. Pihenő napokon ugyanezt a kombinációt alkalmazd először a reggelihez, majd a nap második felében.


TEAM BLADE SPORT