Hírek, Események

A MÉZFOGYASZTÁS ELŐNYEI

Body Building Bolt
2017.07.12 12:41
A MÉZFOGYASZTÁS ELŐNYEI

Ez az édes finomság már az ősidők óta jelen van számtalan formában. Használjuk teában, süteményekhez, vagy különféle ételekhez. Megmutatjuk, hogy milyen élettani hatásai vannak, és hogy kiknek ajánlott és kiknek nem a fogyasztása!

A méz egy kiváló csemege, azonban jó tulajdonságai ezen felül számtalanok. Ez az egyik legrégibb természetes gyógyhatású készítmény, mely gyógyításnak külön neve is van: apiterápia. A méz nagyrészt glükózból és fruktózból áll, azonban még így is bőven akad benne számtalan hasznos összetevő és ásványi anyag, úgy mint: kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink és kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin.

TERMÉSZETES ANTIBIOTIKUM

Baktériumölő hatását már egészen a háborúk óta ismerik, ahol előszeretettel használták a sebek fertőtlenítésére. Ezt a hatását enzimei, magas káliumtartalma és aromaanyagai biztosítják. Mikor a méz vízzel érintkezik, akkor hidrogén-peroxid szabadul fel, ami az elhalt szöveteket és baktériumokat feloldja, valamint ezen felül savas pH-ja sem kedvez a baktériumoknak.

A fertőtlenítő hatásán kívül a méz rendkívül jótékony hatást gyakorol az izmokra, főleg a szívizomra, csökkenti a vérnyomást, tisztítja a vért, és serkenti a vérkeringést. Egy kanálnyi mézzel a stresszt is oldhatjuk, hiszen beindítja a szervezet szerotonin hormon termelését. Eredményesen használható továbbá az orrmelléküreg, és a torok gyulladásainál, laboratóriumi kísérletek során bebizonyosult hogy időközönként még az antibiotikumnál is hatékonyabb.

CSAK CSÍNJÁN!

A méz nagyrészt szőlőcukrot és gyümölcscukrot tartalmaz, így ennek köszönhetően hamar felszívódik, ezáltal kímélve a hasnyálmirigyet és a májat. Azonban ebből fakadóan az energiatartalma is rendkívül magas. Mindennapos használat esetén a szakemberek mindössze egy kiskanálnyi mennyiség elfogyasztását javasolják. Cukorbetegek részére pedig, habár rosszullétük esetén a szájpadlásukra kell kenni egy kevés mézet, mindennapi használata ugyanígy nem javasolt mint a cukor fogyasztása.TEAM BLADE SPORT