Hírek, Események

A BETA-ALANINE

Body Building Bolt
2017.07.01 12:41
A BETA-ALANINE

5 ok, amiért a beta-alanine egy világbajnok kiegészítő.

Mindenkinek megvan a maga kedvenc kiegészítője, melyről meg van győződve hogy számára a legjobb a céljai eléréséhez. Azonban akárhonnan is nézzük a dolgot, egy kiegészítőről csak akkor állíthatjuk hogy jó, vagy akár a legjobb, hogy hosszú évek kutatásai és publikációi bizonyították e tényt.  A jelenlegi kutatások során a világ több részén kutató táplálkozástudományi és táplálékkiegészítőkkel foglalkozó tudósai együttesen az alábbi indokokat jelölték meg, melyek bizonyítják hogy a beta-alanine egy világbajnok kiegészítő.

1)
A beta-alanine fogyasztása teljesen biztonságos!

2)
4-6 gramm beta-alanine fogyasztás négy héten keresztül jelentősen megnöveli az izmok karnozin szintjét, mely kulcsfontosságú szerepet játszik a savasodás gátlásában.

3)
Az egyetlen ismert mellékhatása a beta-alanine kiegészítőnek, hogy egy fura bizsergő érzést (paresthesia) érezhetünk a bőrünkön tőle, mely általában akkor jelentkezik, ha egyszerre túl nagy adagot vettünk be. Mindez elkerülhető azáltal, ha nem egyszerre veszünk be egy nagy adagot, hanem több részre osztjuk a nap folyamán, melyek maximum 1,6 grammos adagok.

4)
A 4-6 grammos napi beta-alanine adagolás legalább 2-4 hétig képes megnövelni a teljesítményt, (különös tekintettel az erő, intenzitás, és kitartás területén) különösképp mikor a megterhelés 1-4 perc közötti.

5)
A beta-alanine még hatékonyabb tud lenni ha más kiegészítőkkel kombinálják, mint pl. a kreatin. Ez az összhang jelentős, és szinte azonnali eredményeket hozhat, már egy négyhetes használat során is.


TEAM BLADE SPORT