Hírek, Események

TEGYÜK HELYRE A KITÖRÉST

Body Building Bolt
2017.06.28 12:41
TEGYÜK HELYRE A KITÖRÉST

A helyesen végrehajtott kitörések súlyzóval a nyakadban megdolgoztatják a teljes lábat. Sajátítsd el a helyes végrehajtást, hogy kőkeményen megdolgozd az összes lábizmot.

A hiba: Előredöntött törzs.

A megoldás: Ahogy kitörsz, koncentrálj arra, hogy kitold a mellkasodat, így a törzsed merőleges marad a talajjal. Ha előre tekintesz és nem lefele vagy felfele, az szintén sokat segít ebben.

A hiba: Nem lépsz ki elég messzire.

A megoldás: A rövid lépések ahhoz vezetnek, hogy a térd minden egyes ismétlésnél a lábujjak fölött halad át. Hosszútávon ez a hiba pedig a térd kötőszöveteinek károsodásához vezethet. Lépj ki olyan messzire, hogy a sarkad érjen először földet. Hogy ez a mozdulatsor helyesen menjen, először súlyzó nélkül gyakorold be a végrehajtást.

A hiba: Túl gyors vagy.

A megoldás: Habár minden mozdulatnál ki kell lépned egy nagyot, megérinteni a földet, majd visszatérni a kezdő pozícióba, ez nem egy verseny. Ha a CrossFit szerelmese vagy és időre csinálod, akkor míg be nem rögzül a helyes végrehajtás, mindenképpen csak saját testsúllyal végezd. Mikor a súly a hátadon van, a mozdulatsornak tökéletesen kivitelezettnek kell lennie a sérülések elkerülése végett.


TEAM BLADE SPORT