Hírek, Események

HOZZ KI TÖBBET A SAJÁT TESTSÚLYOS EDZÉSBŐL!

Body Building Bolt
2017.06.17 12:41
HOZZ KI TÖBBET A SAJÁT TESTSÚLYOS EDZÉSBŐL!

A súlyok nélküli edzés nem egyenlő a könnyű edzés fogalmával. Mutatunk néhány indokot, amiért a saját testsúlyos gyakorlatoknak helyet kell kapniuk az edzéstervedben.

VÁLASSZ NEHEZEBB GYAKORLATOKAT

Eddig ha brutálisan széles hátat szerettél volna, valószínűleg amikor elkezdtél húzódzkodni, egyszerűen csak egy sima széles fogással húztad fel magad, majd engedted le. Ám ha az „írógép” húzódzkodást próbálod ki, (mely esetben a felhúzásnál az egyik oldalra húzod magad, majd mielőtt leengednéd áthúzod magadat a másik oldalra) akkor egy eddig nem tapasztalt kihívás elé állítod az izmaidat. További saját testsúlyos gyakorlatok, mint pl. a gyűrűn való tolódzkodás, a kézen állásból nyomás, és még számtalan más gyakorlat meglepő lökést adhat az izomnövekedésednek, ha hajlandó vagy egy esélyt adni neki.

VARIÁLD AZ ISMÉTLÉSEK SEBESSÉGÉT

A különböző sebességgel végzett ismétlések különböző jeleket küldenek az izomrostoknak, és a saját testsúlyos gyakorlatok rendkívül nagy szabadságot biztosítanak neked e téren. A következő fekvőtámasz sorozatodban kezdj 5 kirobbanó ismétléssel, majd 5 nagyon lassú ismétlést, amikor a leengedés és kinyomás is kb. 7-10mp. Végül pedig fejezd be 5 normál ismétléssel. Ez a 15 ismétlés különféle izomrostokat fog megdolgoztatni, és ezáltal sokkal hatékonyabb lesz mint egy normál sorozat.

TŰZZ KI EGY CÉLT

A saját testsúlyos gyakorlatokban nagyon könnyen lehet újabb és újabb rekordokat döntögetni. Mindig jegyezd fel hogy mennyit sikerült megcsinálnod, majd tűzd ki célul hogy legközelebb pl. meg fogsz csinálni 75 fekvőtámaszt egy percen belül, vagy 100 guggolást, esetleg 3 percig fogod bírni a törzstartást.


TEAM BLADE SPORT